homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Woonrijp maken Veenendaalse nieuwbouwwijk

19/09/2018
Een nieuwbouwwijk die opgebouwd is uit eilanden, met veel bruggen en water. Dat is De Veenderij in Veenendaal. Van de Haar Groep maakt de nieuwbouwwijk de komende jaren gefaseerd woonrijp. 

Begin oktober is de officiële start van het project. Van de Haar Groep gaat dan aan de slag met de eilanden G, O, F en D. Vooruitlopend zijn al platenbanen aangebracht zodat de eerste bewoners goed hun nieuwe woning kunnen bereiken. Ook heeft Van de Haar Groep twee noodkolken geplaatst en andere noodkolken vrijgemaakt, zodat de wijk droog blijft als de eerste herfstbuien vallen. Een civiel OMOP bestek met een waarde van ruim 5 miljoen euro omzet.

Ook groenonderhoud tijdens contractperiode
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bestrating, het aansluiten van kolken en het aanleggen van groenvakken en gazons. Ook het groenonderhoud en maaiwerk tijdens de contractperiode behoren tot het bestek van deze raamovereenkomst. Van de Haar Groep volgt bij het woonrijp maken de bouw. Daarbij wordt flexibel samengewerkt met opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost, de gemeente Veenendaal, aannemers en bewoners. 

Circa 1000 woningen in een waterrijke omgeving
De Veenderij is het tweede deel van de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. Er verrijzen de komende jaren zo’n duizend woningen. Typerend voor de wijk is de belangrijke rol voor water. Veel woningen liggen aan het water en hebben bijvoorbeeld een eigen vlonder of steiger. Dat zorgt straks voor een vakantiegevoel in eigen huis. De nieuwe wijk grenst bovendien pal aan natuurgebied De Groene Grens, dat Van de Haar Groep eerder ontwikkelde. Naar verwachting is de wijk in 2022 klaar. 

Opnieuw groot infraproject voor Van de Haar Groep
Van de Haar Groep heeft ruime ervaring in het woonrijp maken van nieuwbouwwijken. Dat deden we eerder onder meer in Arnhem, Wekerom en Elspeet. Opdrachtgevers werken graag met ons samen vanwege onze sterke prijs-kwaliteitverhouding, efficiënt procesorganisatie, meedenkende houding en flexibele opstelling. 

Overige nieuws berichten:

30/01/2019

Focus op circulariteit en kwaliteit in 2019

2019 is alweer even onderweg. Van de Haar Groep is het jaar begonnen met een mooie orderportefeuille. Ondertussen werken we ook volop aan ons bedrijf. Belangrijke thema’s dit jaar: circulariteit, vakmanschap, ketensamenwerking en prestatiemetingen.
19/09/2018

Van de Haar Groep doet mee aan Circular Economy Challenge

Hoe kunnen we de buitenruimte circulair maken en wat kunnen wij daar aan bijdragen? Daar denken we bij Van de Haar Groep samen met KPMG Sustainability, MVO Nederland en Rabobank over na. We doen namelijk mee aan de Circular Economy Challenge.
19/09/2018

Opinie - hoe sociaal is een beeldbestek bij groeipieken

De zomer van 2018 brak tal van weerrecords. Volgens meteorologen en klimaatwetenschappers kunnen we meer van zulke extreem warme zomers verwachten in de komende jaren. Welke impact heeft dat op werken met beeldbestekken? En moeten we misschien nadenken over nieuwe manieren van samenwerken?
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 146 resultaten