homepage  »  activiteiten  »  innovatie  »  innovatie nieuws

Innovatie nieuws

Zeer duurzame veegmachine voor veegwerk Rheden

activiteit: Innovatie , Sport , Infra , Groen 15/02/2012
 

Om de straten van de gemeente Rheden op een duurzame wijze schoon te houden, heeft de Van de Haar Groep een van de schoonste veegmachines aangeschaft. De innovatieve Dulevo Evolution 5000 stoot nauwelijks fijnstof uit en verbruikt aanzienlijk minder water dan traditionele veegmachines. 
De Van de Haar Groep won in 2011 met een honderd procent score de aanbesteding van de gemeente Rheden op basis van EMVI. Deze Gelderse gemeente hecht grote waarde aan duurzaamheid. De inzet van de nieuwe veegmachine komt daaraan tegemoet.De Dulevo stoot slechts 2,62 PM10 kilogram fijnstof per jaar uit, vergelijkbaar met de uitstoot van een personenauto. Reguliere veegmachines vervuilen op jaarbasis net zoveel als 259 auto’s. Verder is het waterverbruik van de Dulevo tien keer zo laag als bij een traditionele veegmachine. De nieuwe veegmachine is onder alle weersomstandigheden inzetbaar, kent een hogere veegsnelheid, een groter veegbereik en is stiller in gebruik. Met behulp van een GPS-systeem kan bovendien de meest efficiente veegroute berekend worden.De nieuwe veegmachine maakt het nog beter mogelijk om veegwerk te integreren in het beheer van de openbare ruimte. De Van de Haar Groep heeft ook alles in huis op het gebied van groenbeheer, kolkreiniging en onkruidbestrijding. De combinatie van deze werkzaamheden zorgt voor grote efficiencywinst voor gemeenten.


Overige nieuws berichten:

22/03/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner 2

Ondertussen hebben we ook drie nieuwe VW Transporter bussen binnen gekregen die voldoen aan de EURO 6-normen. Zoals ook al in het eerdere nieuwsbericht aangekondigd heeft autobedrijf J.J. van de Haar deze afgeleverd.
21/02/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner

Vandaag heeft autobedrijf J.J. van de Haar bij ons twee nieuwe Volkswagen Caddy’s op groengas afgeleverd. Per 1 januari 2019 zijn we gestart met het onderhoud van de noordelijke wijken van Arnhem. Deze milieuvriendelijke auto’s gaan in de komende jaren een duurzame bijdrage leveren aan ons werk in Arnhem.
19/09/2018

Van de Haar Groep doet mee aan Circular Economy Challenge

Hoe kunnen we de buitenruimte circulair maken en wat kunnen wij daar aan bijdragen? Daar denken we bij Van de Haar Groep samen met KPMG Sustainability, MVO Nederland en Rabobank over na. We doen namelijk mee aan de Circular Economy Challenge.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 48 resultaten