homepage  »  activiteiten  »  innovatie  »  innovatie nieuws

Innovatie nieuws

Van de Haar Groep investeert in jong talent

activiteit: Innovatie , Sport , Infra , Groen 28/01/2012

Jong talent helpen om de overstap van schoolbanken naar het werkveld te maken. Dat is een belangrijk aandachtspunt in het personeelsbeleid van de Van de Haar Groep. Daarom krijgen onder meer trainees de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Jorn Hogendoorn (24) ging in 2011 als trainee aan de slag in Wekerom. Na zijn hbo-opleiding Civiele Techniek leek het hem interessant om verschillende facetten van een groen- en infrabedrijf te leren kennen. ,,De duurzame en innovatieve ambities van de Van de Haar Groep spraken me aan. Maar je moet toch in de praktijk ervaren of het bedrijf bij jou past en jij bij het bedrijf.”
Momenteel volgt Jorn naast zijn werkzaamheden de opleiding ‘Boeien en Binden’, een trainingsprogramma van Triangle at Work voor jong talent uit diverse sectoren. In de maandelijkse cursus staat het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden centraal. Het gaat bijvoorbeeld om effectief communiceren, feedback geven en ontvangen en onderhandelen. ,,Ik heb veel theoretische kennis opgedaan tijdens mijn hbo-studie Civiele Techniek, maar hoe pas je dat effectief toe? In de praktijk gaan dingen anders dan in de boeken. Deze training helpt me om daar mee om te gaan.”

Het uitwisselen van ervaringen met anderen en de praktijkoefeningen zijn waardevol, zegt Jorn. ,,Het is ontzettend leerzaam om te horen hoe je overkomt als je met iemand in gesprek bent. Ik leer nu hoe ik kan afstemmen of ik op één lijn zit met een gesprekspartner, of ik echt begrijp wat diegene bedoelt in plaats van dat ik afga op wat er wordt gezegd. Die vaardigheden heb je elke dag nodig.”

De Van de Haar Groep vindt het belangrijk om medewerkers in alle lagen van de organisatie structureel mogelijkheden te bieden om zich te ontwikkelen. ,,Dat er in mij geinvesteerd wordt terwijl ik hier nog maar net zit, geeft vertrouwen”, zegt Jorn.,,Tegelijkertijd heeft het ook meerwaarde voor de Van de Haar Groep. Ik leer zo meer resultaat uit mijn werk te halen.” 


Lees hier een artikel in het blad "Grondig" dat wordt uitgegeven door Cumela Nijkerk >>


Overige nieuws berichten:

22/03/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner 2

Ondertussen hebben we ook drie nieuwe VW Transporter bussen binnen gekregen die voldoen aan de EURO 6-normen. Zoals ook al in het eerdere nieuwsbericht aangekondigd heeft autobedrijf J.J. van de Haar deze afgeleverd.
21/02/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner

Vandaag heeft autobedrijf J.J. van de Haar bij ons twee nieuwe Volkswagen Caddy’s op groengas afgeleverd. Per 1 januari 2019 zijn we gestart met het onderhoud van de noordelijke wijken van Arnhem. Deze milieuvriendelijke auto’s gaan in de komende jaren een duurzame bijdrage leveren aan ons werk in Arnhem.
19/09/2018

Van de Haar Groep doet mee aan Circular Economy Challenge

Hoe kunnen we de buitenruimte circulair maken en wat kunnen wij daar aan bijdragen? Daar denken we bij Van de Haar Groep samen met KPMG Sustainability, MVO Nederland en Rabobank over na. We doen namelijk mee aan de Circular Economy Challenge.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 48 resultaten