homepage  »  activiteiten  »  innovatie  »  innovatie nieuws

Innovatie nieuws

Mooie jaarcijfers 2011

activiteit: Innovatie , Sport , Infra , Groen 10/05/2012
Een terugblik op 2011
“Een organisatie die alleen winst voortbrengt is een armzalig soort organisatie”. Een bekende quote van Henry Ford, waarbij de Van de Haar Groep zich van harte bij aansluit. Echte meerwaarde voor opdrachtgever, burgers en ons eigen personeel stond ook in 2011 hoog in het vaandel. Daarnaast werd een mooi financieel resultaat bijgeschreven.

Zo is in 2011 gestart met een eigen HBO Academy, waarbij het voltallige kader nog meer instrumenten krijgt aangereikt voor een perfecte bedrijfsvoering. Ook is in 2011 geinvesteerd in de Duurzame Organisatie. Een projectteam zoekt concreet naar nieuwe wegen om volhoudbaar te werken. Zo worden afvalstromen tegenwoordig in 20 verschillende stromen gesplitst en afgevoerd, en is een methode ontwikkeld om verschillende voorstellen op basis van hun score op People, Planet en Profit te meten en onderling te vergelijken. En het nog jonge kantoorgebouw wordt in 2012 verder verduurzaamd.

“Ik ben blij dat we daarnaast ook financieel het jaar 2011 goed konden afsluiten”, zegt Peter van de Haar, algemeen directeur, “3% groei gekoppeld aan een mooi positief bedrijfsresultaat is BuitenGewoon. De orderportefeuille groeide tevens in 2011”. Dit ondanks de verkoop van sloopactiviteiten en de budgettaire druk die voelbaar is bij opdrachtgevers.

“Het resultaat van 2011 verbetert onze liquiditeitspositie en ons Eigen Vermogen, twee belangrijke pijlers waarop we continu sturen. Onze EBITDA bedroeg 5% en lag daarmee boven onze eigen doelstelling. Kredietbeoordelaars vermelden ons in de top van financieel gezonde bedrijven. Voor 2012 kunnen we ons gewenste investeringsprogramma in materieel ook gaan uitvoeren”, voegt Lewalt Eland, financieel directeur toe.

Overal is voelbaar dat de crisis zijn sporen nalaat, iets dat zeker voelbaar is in de Buitenruimte in de eerste maanden van 2012. “In deze tijden is daarom een betrouwbare partner, die echt ontzorgt voor een faire prijs, des te belangrijker”, besluit Peter van de Haar.

Overige nieuws berichten:

22/03/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner 2

Ondertussen hebben we ook drie nieuwe VW Transporter bussen binnen gekregen die voldoen aan de EURO 6-normen. Zoals ook al in het eerdere nieuwsbericht aangekondigd heeft autobedrijf J.J. van de Haar deze afgeleverd.
21/02/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner

Vandaag heeft autobedrijf J.J. van de Haar bij ons twee nieuwe Volkswagen Caddy’s op groengas afgeleverd. Per 1 januari 2019 zijn we gestart met het onderhoud van de noordelijke wijken van Arnhem. Deze milieuvriendelijke auto’s gaan in de komende jaren een duurzame bijdrage leveren aan ons werk in Arnhem.
19/09/2018

Van de Haar Groep doet mee aan Circular Economy Challenge

Hoe kunnen we de buitenruimte circulair maken en wat kunnen wij daar aan bijdragen? Daar denken we bij Van de Haar Groep samen met KPMG Sustainability, MVO Nederland en Rabobank over na. We doen namelijk mee aan de Circular Economy Challenge.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 48 resultaten