homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Woonrijp maken Veenendaalse nieuwbouwwijk

activiteit: Infra 19/09/2018
Een nieuwbouwwijk die opgebouwd is uit eilanden, met veel bruggen en water. Dat is De Veenderij in Veenendaal. Van de Haar Groep maakt de nieuwbouwwijk de komende jaren gefaseerd woonrijp. 

Begin oktober is de officiële start van het project. Van de Haar Groep gaat dan aan de slag met de eilanden G, O, F en D. Vooruitlopend zijn al platenbanen aangebracht zodat de eerste bewoners goed hun nieuwe woning kunnen bereiken. Ook heeft Van de Haar Groep twee noodkolken geplaatst en andere noodkolken vrijgemaakt, zodat de wijk droog blijft als de eerste herfstbuien vallen. Een civiel OMOP bestek met een waarde van ruim 5 miljoen euro omzet.

Ook groenonderhoud tijdens contractperiode
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bestrating, het aansluiten van kolken en het aanleggen van groenvakken en gazons. Ook het groenonderhoud en maaiwerk tijdens de contractperiode behoren tot het bestek van deze raamovereenkomst. Van de Haar Groep volgt bij het woonrijp maken de bouw. Daarbij wordt flexibel samengewerkt met opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost, de gemeente Veenendaal, aannemers en bewoners. 

Circa 1000 woningen in een waterrijke omgeving
De Veenderij is het tweede deel van de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. Er verrijzen de komende jaren zo’n duizend woningen. Typerend voor de wijk is de belangrijke rol voor water. Veel woningen liggen aan het water en hebben bijvoorbeeld een eigen vlonder of steiger. Dat zorgt straks voor een vakantiegevoel in eigen huis. De nieuwe wijk grenst bovendien pal aan natuurgebied De Groene Grens, dat Van de Haar Groep eerder ontwikkelde. Naar verwachting is de wijk in 2022 klaar. 

Opnieuw groot infraproject voor Van de Haar Groep
Van de Haar Groep heeft ruime ervaring in het woonrijp maken van nieuwbouwwijken. Dat deden we eerder onder meer in Arnhem, Wekerom en Elspeet. Opdrachtgevers werken graag met ons samen vanwege onze sterke prijs-kwaliteitverhouding, efficiënt procesorganisatie, meedenkende houding en flexibele opstelling. 

Overige nieuws berichten:

22/03/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner 2

Ondertussen hebben we ook drie nieuwe VW Transporter bussen binnen gekregen die voldoen aan de EURO 6-normen. Zoals ook al in het eerdere nieuwsbericht aangekondigd heeft autobedrijf J.J. van de Haar deze afgeleverd.
21/02/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner

Vandaag heeft autobedrijf J.J. van de Haar bij ons twee nieuwe Volkswagen Caddy’s op groengas afgeleverd. Per 1 januari 2019 zijn we gestart met het onderhoud van de noordelijke wijken van Arnhem. Deze milieuvriendelijke auto’s gaan in de komende jaren een duurzame bijdrage leveren aan ons werk in Arnhem.
30/01/2019

Eerste fase woonrijp maken Veenderij

Van de Haar Groep is in Veenendaal volop aan de gang met het aanleggen van straten, trottoirs en parkeervakken in nieuwbouwwijk De Veenderij. In de nieuwbouwwijk verrijzen de komende jaren gefaseerd zo’n 1000 woningen, verdeeld over verschillende eilanden. De straten in de nieuwe wijk krijgen een moderne uitstraling, door het gebruik van strakke banden betonnen stenen die nauwelijks een vellingkant hebben.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 94 resultaten