homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Van de Haar Groep vergroent wagenpark

activiteit: Innovatie , Sport , Infra , Groen 22/08/2018
WEKEROM - Van de Haar Groep heeft vandaag drie nieuwe Mercedes Sprinter-bussen in gebruik genomen. Daarmee zet het de groen-, sport- en infraspecialist uit Wekerom een nieuwe stap in de verduurzaming van haar wagenpark. 
Voorafgaand aan de investering heeft Van de Haar Groep een afweging gemaakt op basis van het PPP-model. Hiermee is het mogelijk om duurzaamheid meetbaar te maken op de drie assen People, Planet en Profit. "De Mercedes Sprinter met een handgeschakelde EURO6-motor is op dit moment de meest duurzame keuze. Met de benodigde actieradius en trekkracht van 3500 kg zijn er nog geen elektrische voertuigen of bussen die op groen gas rijden beschikbaar. We volgen deze ontwikkelingen wel op de voet”, aldus directeur Peter van de Haar. 
 
De bussen dragen ook in een ander opzicht bij aan het duurzaam aanleggen en beheren van buitenruimtes. In de bussen zijn namelijk een accu en oplaadunit geplaatst voor elektrisch gereedschap. "Groenonderhoud met elektrisch gereedschap is stiller en heeft een veel lagere milieu-impact dan met traditionele gereedschappen. Maar de accu van bijvoorbeeld een elektrische kettingzaag, bosmaaier of bladblazer is na een halve dag leeg. Op deze manier hebben we toch voldoende capaciteit om volledig elektrisch te werken."

Van de Haar Groep uit Wekerom realiseert en beheert buitenruimtes. De werkzaamheden varieren van het aanleggen van parken tot het herinrichten van winkelstraten en van het onkruidvrij houden van straten tot het onderhouden van sportvelden. Duurzaamheid is daarbij altijd het uitgangspunt. Zo is het bedrijf gecertificeerd op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder. Verder neemt Van de Haar Groep momenteel deel aan de Circular Economy Challenge van Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei en Rijn. Daarbij zoekt het bedrijf samen met Rabobank, KPMG, MVO Nederland en 19 andere bedrijven naar manieren om circulair te worden, zoals bijvoorbeeld door rest- en afvalstromen beter te benutten, zodat de milieu-impact van de bedrijfsvoering verder daalt. Foto: Jan van de Haar van Autobedrijf J.J. van de Haar uit Harskamp overhandigt de sleutels van de Mercedes Sprinters aan Peter van de Haar

Overige nieuws berichten:

19/09/2018

Woonrijp maken Veenendaalse nieuwbouwwijk

Een nieuwbouwwijk die opgebouwd is uit eilanden, met veel bruggen en water. Dat is De Veenderij in Veenendaal. Van de Haar Groep maakt de nieuwbouwwijk de komende jaren gefaseerd woonrijp.
19/04/2018

Thuiswedstrijd woonrijp maken Wekerom-West

Van de Haar Groep is op de Veluwe aan de slag met het woonrijp maken van een deel van de nieuwe woonwijk Wekerom-West. Het gaat om het aanbrengen van bestrating, bermen met beplanting en een waterberging.
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 90 resultaten