homepage  »  activiteiten  »  sport  »  sport nieuws

Sport nieuws


Van de Haar Groep vergroent wagenpark

activiteit: Innovatie , Sport , Infra , Groen 22/08/2018
WEKEROM - Van de Haar Groep heeft vandaag drie nieuwe Mercedes Sprinter-bussen in gebruik genomen. Daarmee zet het de groen-, sport- en infraspecialist uit Wekerom een nieuwe stap in de verduurzaming van haar wagenpark. 
Voorafgaand aan de investering heeft Van de Haar Groep een afweging gemaakt op basis van het PPP-model. Hiermee is het mogelijk om duurzaamheid meetbaar te maken op de drie assen People, Planet en Profit. "De Mercedes Sprinter met een handgeschakelde EURO6-motor is op dit moment de meest duurzame keuze. Met de benodigde actieradius en trekkracht van 3500 kg zijn er nog geen elektrische voertuigen of bussen die op groen gas rijden beschikbaar. We volgen deze ontwikkelingen wel op de voet”, aldus directeur Peter van de Haar. 
 
De bussen dragen ook in een ander opzicht bij aan het duurzaam aanleggen en beheren van buitenruimtes. In de bussen zijn namelijk een accu en oplaadunit geplaatst voor elektrisch gereedschap. "Groenonderhoud met elektrisch gereedschap is stiller en heeft een veel lagere milieu-impact dan met traditionele gereedschappen. Maar de accu van bijvoorbeeld een elektrische kettingzaag, bosmaaier of bladblazer is na een halve dag leeg. Op deze manier hebben we toch voldoende capaciteit om volledig elektrisch te werken."

Van de Haar Groep uit Wekerom realiseert en beheert buitenruimtes. De werkzaamheden varieren van het aanleggen van parken tot het herinrichten van winkelstraten en van het onkruidvrij houden van straten tot het onderhouden van sportvelden. Duurzaamheid is daarbij altijd het uitgangspunt. Zo is het bedrijf gecertificeerd op het hoogste niveau van de CO2-prestatieladder. Verder neemt Van de Haar Groep momenteel deel aan de Circular Economy Challenge van Rabobank Gelderse Vallei en Rabobank Vallei en Rijn. Daarbij zoekt het bedrijf samen met Rabobank, KPMG, MVO Nederland en 19 andere bedrijven naar manieren om circulair te worden, zoals bijvoorbeeld door rest- en afvalstromen beter te benutten, zodat de milieu-impact van de bedrijfsvoering verder daalt. Foto: Jan van de Haar van Autobedrijf J.J. van de Haar uit Harskamp overhandigt de sleutels van de Mercedes Sprinters aan Peter van de Haar

Overige nieuws berichten:

19/09/2018

Voetbalvelden belijnen met een robot

In korte tijd een grote hoeveelheid sportvelden klaar maken voor de competitiestart? Van de Haar Groep deed het in de gemeente Ede met behulp van een belijningsrobot.
23/08/2018

Robot brengt lijnen op Edese voetbalvelden

Tientallen voetbalvelden in Ede, Lunteren, Ederveen, Harskamp, Bennekom, Wekerom en Otterlo kregen deze zomer nieuwe belijning.
19/12/2017

Innovatief onderhoud aan Edese sportvelden

Van de Haar Groep heeft het najaarsonderhoud van de sportvelden in Ede afgerond. In korte tijd zijn 28 voetbalvelden, 1 honkbalveld en 1 binnenveld van een atletiekbaan bezand en gevertidraineerd.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 41 resultaten