homepage  »  activiteiten  »  sport  »  sport nieuws

Sport nieuws


Innovatief onderhoud aan Edese sportvelden

activiteit: Innovatie , Sport 19/12/2017

Van de Haar Groep heeft het najaarsonderhoud van de sportvelden in Ede afgerond. In korte tijd zijn 28 voetbalvelden, 1 honkbalveld en 1 binnenveld van een atletiekbaan bezand en gevertidraineerd.   

Bij een aantal velden is ook de drainage doorgespoten om de waterhuishouding van de velden te verbeteren. In het voorjaar volgt een nieuwe onderhoudsronde. Dan zal Van de Haar Groep de velden dressen en de natuurgrasvelden waar nodig herstellen en klaar maken voor een nieuw seizoen.   

Bijzonder aan het onderhoudsproject is dat Van de Haar Groep innovatieve hulpmiddelen inzet om de conditie van de velden te monitoren. “Een visuele beoordeling van de velden blijft belangrijk”, vertelt projectleider Albert van de Kuilen. “In het voorjaar gaan we de inzet van hulpmiddelen uitbreiden.”   

Naast vochtmeters gaat Van de Haar Groep dan onder meer een draagbare bodemsensor inzetten. Daarmee kunnen zaken als de EC-waarde, bodemvocht en bodemtemperatuur van een sportveld gemeten worden. Die gegevens worden met behulp van GPS direct op de kaart vastgelegd in het bijbehorende data- en analysesysteem in de cloud. “Met behulp van de gegevens kunnen we optimaal sturen op beregening en bemesting, waardoor de kwaliteit van de velden verbetert en de gevoeligheid voor schimmels en ziektes afneemt.”   

Het onderhoud aan de Edese sportvelden vindt plaats in opdracht van Sportservice Ede. Van de Haar Groep neemt namens Sportservice Ede de verenigingen mee in het onderhoudswerk en draagt zorg voor een zorgvuldige communicatie over de planning van de werkzaamheden. 

Overige nieuws berichten:

21/02/2019

Footprint Van de Haar Groep weer wat kleiner

Vandaag heeft autobedrijf J.J. van de Haar bij ons twee nieuwe Volkswagen Caddy’s op groengas afgeleverd. Per 1 januari 2019 zijn we gestart met het onderhoud van de noordelijke wijken van Arnhem. Deze milieuvriendelijke auto’s gaan in de komende jaren een duurzame bijdrage leveren aan ons werk in Arnhem.
19/09/2018

Voetbalvelden belijnen met een robot

In korte tijd een grote hoeveelheid sportvelden klaar maken voor de competitiestart? Van de Haar Groep deed het in de gemeente Ede met behulp van een belijningsrobot.
23/08/2018

Robot brengt lijnen op Edese voetbalvelden

Tientallen voetbalvelden in Ede, Lunteren, Ederveen, Harskamp, Bennekom, Wekerom en Otterlo kregen deze zomer nieuwe belijning.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 42 resultaten