homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Woonrijp maken Veenendaalse nieuwbouwwijk

activiteit: Infra 19/09/2018
Een nieuwbouwwijk die opgebouwd is uit eilanden, met veel bruggen en water. Dat is De Veenderij in Veenendaal. Van de Haar Groep maakt de nieuwbouwwijk de komende jaren gefaseerd woonrijp. 

Begin oktober is de officiële start van het project. Van de Haar Groep gaat dan aan de slag met de eilanden G, O, F en D. Vooruitlopend zijn al platenbanen aangebracht zodat de eerste bewoners goed hun nieuwe woning kunnen bereiken. Ook heeft Van de Haar Groep twee noodkolken geplaatst en andere noodkolken vrijgemaakt, zodat de wijk droog blijft als de eerste herfstbuien vallen. Een civiel OMOP bestek met een waarde van ruim 5 miljoen euro omzet.

Ook groenonderhoud tijdens contractperiode
De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bestrating, het aansluiten van kolken en het aanleggen van groenvakken en gazons. Ook het groenonderhoud en maaiwerk tijdens de contractperiode behoren tot het bestek van deze raamovereenkomst. Van de Haar Groep volgt bij het woonrijp maken de bouw. Daarbij wordt flexibel samengewerkt met opdrachtgever Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost, de gemeente Veenendaal, aannemers en bewoners. 

Circa 1000 woningen in een waterrijke omgeving
De Veenderij is het tweede deel van de nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. Er verrijzen de komende jaren zo’n duizend woningen. Typerend voor de wijk is de belangrijke rol voor water. Veel woningen liggen aan het water en hebben bijvoorbeeld een eigen vlonder of steiger. Dat zorgt straks voor een vakantiegevoel in eigen huis. De nieuwe wijk grenst bovendien pal aan natuurgebied De Groene Grens, dat Van de Haar Groep eerder ontwikkelde. Naar verwachting is de wijk in 2022 klaar. 

Opnieuw groot infraproject voor Van de Haar Groep
Van de Haar Groep heeft ruime ervaring in het woonrijp maken van nieuwbouwwijken. Dat deden we eerder onder meer in Arnhem, Wekerom en Elspeet. Opdrachtgevers werken graag met ons samen vanwege onze sterke prijs-kwaliteitverhouding, efficiënt procesorganisatie, meedenkende houding en flexibele opstelling. 

Overige nieuws berichten:

22/08/2018

Van de Haar Groep vergroent wagenpark

WEKEROM - Van de Haar Groep heeft vandaag drie nieuwe Mercedes Sprinter-bussen in gebruik genomen. Daarmee zet het de groen-, sport- en infraspecialist uit Wekerom een nieuwe stap in de verduurzaming van haar wagenpark.
19/04/2018

Thuiswedstrijd woonrijp maken Wekerom-West

Van de Haar Groep is op de Veluwe aan de slag met het woonrijp maken van een deel van de nieuwe woonwijk Wekerom-West. Het gaat om het aanbrengen van bestrating, bermen met beplanting en een waterberging.
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 90 resultaten