homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Grijs plein moet visitekaartje van Ede worden

activiteit: Infra 03/03/2020
Van de Haar Groep is in Ede gestart met de herinrichting van het Kuiperplein. Het nu wat grauwe en grijze plein krijgt een groenere en gezellige uitstraling.

Het Kuiperplein ligt aan de rand van het winkelcentrum. Veel bezoekers die komen shoppen in Ede parkeren hier. Het plein wordt ook gebruikt voor grote evenementen, zoals op Koningsdag en tijdens de Heideweek. Samen met bewoners en ondernemers is een plan gemaakt voor het plein. Dat moet een echt visitekaartje van de stad worden.

Meer groen, gescheiden verkeersstromen

Het plein krijgt daarvoor een rand met verschillende planten en bomen. Er komt een voetgangerszone in dezelfde steen als het recent vernieuwde marktplein. Ook krijgt het parkeerterrein een aantrekkelijke uitstraling door het asfalt te vervangen voor (beton)straatstenen. Een extra toegang tot het plein zorgt ervoor dat leveranciers die winkels komen bevoorraden straks niet meer tussen de auto’s rijden die een parkeerplek zoeken.

Gefaseerde uitvoering en BouwApp

Van de Haar Groep voert de werkzaamheden gefaseerd uit, zodat de winkels rond het plein optimaal bereikbaar blijven en er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor winkelend publiek. Via de BouwApp houdt Van de Haar Groep omwonenden, ondernemers en winkelend publiek op de hoogte over de voortgang van de werkzaamheden. Ook zet Van de Haar Groep een omgevingsmanager in.

Herinrichting en groenbeheer

Wat prettig is voor opdrachtgevers als de gemeente Ede is dat Van de Haar Groep zowel het infra- als groenwerk in eigen beheer kan uitvoeren. Hierdoor zijn werkzaamheden optimaal op elkaar af te stemmen en kan de kwaliteit nog beter geborgd worden. Als de werkzaamheden straks zijn afgerond, zal Van de Haar Groep ook het onderhoud van het groen uitvoeren.

Vervolg op eerdere projecten in Ede

De herinrichting van het Kuiperplein is een van de maatregelen om het centrum van Ede aantrekkelijker en levendiger te maken. Van de Haar Groep was eerder ook al betrokken bij het vergroenen van de Doelenstraat en de Achterdoelen. Ook de recent gerealiseerde staanders in de Vendelstraat en de geveltuintjes aan het Maandereind zorgen dat het centrum van Ede steeds groener wordt.


Overige nieuws berichten:

17/07/2020

Aanleg natuurlijke speelplekken in Veenendaal

Van de Haar Groep heeft dit voorjaar de eerste speelplekken aangelegd in nieuwbouwwijk De Veenderij in Veenendaal. Die hebben net als de wijk zelf een waterrijk karakter.
17/07/2020

Edes plein weken eerder opgeleverd

Eigenlijk zou het nieuwe Kuiperplein in Ede pas deze zomer worden opgeleverd. Maar omwonenden en winkelend publiek konden al weken eerder gebruikmaken van het plein, dat door Van de Haar Groep is vernieuwd.
18/03/2020

Gang van zaken als gevolg van Corona

Met alles wat er gebeurd kunnen wij tot op dit moment - met genomen maatregelen - ons werk gelukkig blijven uitvoeren. We zijn bereikbaar op de gebruikelijke manier.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 104 resultaten