homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Casestudy de 4 succesfactoren bij social return

15/05/2017
Onderhoud uitvoeren met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. En wijken schoonhouden samen met jongeren uit de buurt. Van de Haar Groep doet het steeds vaker. Hoe maak je van projecten met social return een succes?

We vragen het aan Gerhard van Grootheest, die vorig jaar het integraal onderhoud van Ede-Noord onder zijn hoede had. Van de Haar Groep verzorgde in de wijken Kernhem en Veldhuizen de onkruidbeheersing op verhardingen en het onderhoud van plantvakken, inclusief een inboetverplichting. Dat gebeurde met 15 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast is een zwerfvuilproject opgezet. Jongeren uit de wijk konden zakgeld verdienen door zwerfvuil op te ruimen.  

Tip 1: Werk schouwgestuurd
In Ede moesten we in korte tijd een groot gebied leren kennen. Dat kan alleen als je een moderne projectorganisatie optuigt en schouwgestuurd werkt. Onze schouwer ging wekelijks de wijken door om te inventariseren waar actie nodig was. Zo konden we de onderhouds- en zwerfvuilteams efficiënt inzetten en hadden we snel de controle.

Tip 2: Win vertrouwen en bouw een team
Om succesvol samen te werken met jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt moet je eerst hun vertrouwen winnen. Je moet ook een team bouwen waarbinnen mensen zich verantwoordelijk voelen en samenwerken. Daarom besteden we daar in de beginperiode veel aandacht aan, naast het geven van werkinstructies. 

Tip 3: Zorg voor de juiste balans in teams
Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak in de eerste maanden een beetje extra aandacht nodig. Het is daarom belangrijk om in teams ook mensen op te nemen die al ervaring in groenwerkzaamheden hebben. Zo kunnen ze van elkaar leren en voorkom je chaos in de uitvoering. 

Tip 4: Bied structuur en duidelijke afspraken
Jongeren die meewerken in zwerfvuilteams hebben baat bij structuur. Onze teamleiders maken vanaf dag 1 duidelijke afspraken: wat gaan we doen, hoe gaan we dat doen, wat kan wel en wat kan niet? Die afspraken moeten vervolgens ook gehandhaafd worden. Verder is het belangrijk om veel te coachen. 

Overige nieuws berichten:

14/07/2017

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam Als één team het project uitvoeren daar werkt Van de Haar Groep graag samen met u aan mee. In bouwteam wordt het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met technische uitvoering en werktekeningen.  Alle leden van het bouwteam brengen hun specifieke kennis en ervaring in. Van de Haar Groep brengt de ervaring van zowel groen als infra in. Ook onze passie voor het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte en het circulair verwerk
18/05/2017

ACV en Van de Haar Buitenruimte slaan handen ineen

ACV-groep en Van de Haar Buitenruimte slaan de handen ineen. Beide bedrijven werken samen aan de onkruidbeheersing op verhardingen in gemeente Ede. Peter van de Haar (links, directeur Van de Haar) en Wouter Koenderman (directeur ACV) tekenden vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst. En bezegelden die met een stevige handdruk. Van de Haar gaat in ieder geval tot 2019 de onkruidbeheersing op verhardingen voor ACV in de gemeente Ede verzorgen.
15/05/2017

Bent u klaar voor de uitbreiding van chemieverbod

Vanaf november 2017 mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt worden op zogenoemde overige terreinen. Wat zijn dat voor terreinen, welke uitzonderingen zijn er op het verbod en met welke slimme groenoplossingen kunt u onkruidgroei beperken?
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 131 resultaten