homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Bent u klaar voor de uitbreiding van chemieverbod

15/05/2017
Vanaf november 2017 mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt worden op zogenoemde overige terreinen. Wat zijn dat voor terreinen, welke uitzonderingen zijn er op het verbod en met welke slimme groenoplossingen kunt u onkruidgroei beperken?

Hier mag u geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken
Overige terreinen zijn onder meer siertuinen, grasvegetaties en overige beplantingen. U mag hier vanaf het najaar geen chemische onkruidbestrijders meer inzetten, net als nu al het geval is op verhardingen. Recreatie-, sport en golfterreinen hebben tot 2020 de tijd om over te schakelen op milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden.

Ministerie denkt na over uitzonderingen op het verbod
Door het terugdringen van chemische bestrijdingsmiddelen, neemt de kans op plagen toe. Zeker bij invasieve soorten. Bovendien zullen er locaties blijven waar preventieve of niet-chemische maatregelen lastig toepasbaar. Het ministerie denkt daarom met deskundigen na over welke uitzonderingen op het verbod noodzakelijk zijn. Zodra hierover duidelijkheid is, zal Van de Haar u informeren.

Met deze groenoplossingen gaat u onkruidgroei tegen
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Met slimme groenoplossingen kunt u onkruidgroei beperken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van snelsluitende plantsoorten, waardoor onkruid minder kans krijgt. Stem uiteraard de plantdichtheid goed op de soort af. Verder is het verstandig om organische mest te gebruiken en aandacht te besteden aan de juiste bodemstructuur. Ook is het af te raden om plantvakken kaal te snoeien. Dan heeft onkruid vrij spel. Het is slimmer om vaker, maar beperkter te snoeien.

Met deze groenoplossingen gaat u onkruidgroei tegen
Voor een aantal invasieve soorten hebben wij al een oplossing voor bestrijding beschikbaar. Dat geldt onder andere voor Reuzebereklauw en de Japanse duizendknoop. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Gerhard van Grootheest op 06-22246179 of gvgrootheest@vandehaargroep.nl.

Overige nieuws berichten:

20/12/2017

Werkzaamheden opknappen proosdijpark begonnen

Van de Haar Groep heeft het project Renovatie van het Proosdijpark in Ede in opdracht. In de achterliggende periode hebben we in bouwteamverband met gemeente Ede vanuit het ontwerp de technische uitwerking gedaan, zodat het werk in uitvoering kan. 18 december 2018 heeft wethouder Meijer de openingshandeling verricht.
19/12/2017

Zo pak je onkruid en exoten aan zonder chemie

Chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn vanaf 1 november taboe bij onkruidbestrijding en groenonderhoud. Wat zijn de uitzonderingen op de regel? En hoe blijf je hardnekkig onkruid en exoten toch de baas?
19/12/2017

Opening vernieuwd schoolterrein Revius Lyceum

Van de Haar Groep heeft in december het vernieuwde schoolterrein van het Revius Lyceum in Doorn opgeleverd. Dat gebeurde tijdens een feestelijke opening samen met scholieren.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 140 resultaten