homepage  »  het bedrijf  »  algemeen nieuws

Nieuws

Bent u klaar voor de uitbreiding van chemieverbod

15/05/2017
Vanaf november 2017 mogen er geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt worden op zogenoemde overige terreinen. Wat zijn dat voor terreinen, welke uitzonderingen zijn er op het verbod en met welke slimme groenoplossingen kunt u onkruidgroei beperken?

Hier mag u geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken
Overige terreinen zijn onder meer siertuinen, grasvegetaties en overige beplantingen. U mag hier vanaf het najaar geen chemische onkruidbestrijders meer inzetten, net als nu al het geval is op verhardingen. Recreatie-, sport en golfterreinen hebben tot 2020 de tijd om over te schakelen op milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden.

Ministerie denkt na over uitzonderingen op het verbod
Door het terugdringen van chemische bestrijdingsmiddelen, neemt de kans op plagen toe. Zeker bij invasieve soorten. Bovendien zullen er locaties blijven waar preventieve of niet-chemische maatregelen lastig toepasbaar. Het ministerie denkt daarom met deskundigen na over welke uitzonderingen op het verbod noodzakelijk zijn. Zodra hierover duidelijkheid is, zal Van de Haar u informeren.

Met deze groenoplossingen gaat u onkruidgroei tegen
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Met slimme groenoplossingen kunt u onkruidgroei beperken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van snelsluitende plantsoorten, waardoor onkruid minder kans krijgt. Stem uiteraard de plantdichtheid goed op de soort af. Verder is het verstandig om organische mest te gebruiken en aandacht te besteden aan de juiste bodemstructuur. Ook is het af te raden om plantvakken kaal te snoeien. Dan heeft onkruid vrij spel. Het is slimmer om vaker, maar beperkter te snoeien.

Met deze groenoplossingen gaat u onkruidgroei tegen
Voor een aantal invasieve soorten hebben wij al een oplossing voor bestrijding beschikbaar. Dat geldt onder andere voor Reuzebereklauw en de Japanse duizendknoop. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met Gerhard van Grootheest op 06-22246179 of gvgrootheest@vandehaargroep.nl.

Overige nieuws berichten:

14/07/2017

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam Als één team het project uitvoeren daar werkt Van de Haar Groep graag samen met u aan mee. In bouwteam wordt het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met technische uitvoering en werktekeningen.  Alle leden van het bouwteam brengen hun specifieke kennis en ervaring in. Van de Haar Groep brengt de ervaring van zowel groen als infra in. Ook onze passie voor het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte en het circulair verwerk
18/05/2017

ACV en Van de Haar Buitenruimte slaan handen ineen

ACV-groep en Van de Haar Buitenruimte slaan de handen ineen. Beide bedrijven werken samen aan de onkruidbeheersing op verhardingen in gemeente Ede. Peter van de Haar (links, directeur Van de Haar) en Wouter Koenderman (directeur ACV) tekenden vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst. En bezegelden die met een stevige handdruk. Van de Haar gaat in ieder geval tot 2019 de onkruidbeheersing op verhardingen voor ACV in de gemeente Ede verzorgen.
15/05/2017

Casestudy de 4 succesfactoren bij social return

Onderhoud uitvoeren met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. En wijken schoonhouden samen met jongeren uit de buurt. Van de Haar Groep doet het steeds vaker. Hoe maak je van projecten met social return een succes?
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 131 resultaten