homepage  »  activiteiten  »  sport  »  sport nieuws

Sport nieuws


Innovatief onderhoud aan Edese sportvelden

activiteit: Innovatie , Sport 19/12/2017

Van de Haar Groep heeft het najaarsonderhoud van de sportvelden in Ede afgerond. In korte tijd zijn 28 voetbalvelden, 1 honkbalveld en 1 binnenveld van een atletiekbaan bezand en gevertidraineerd.   

Bij een aantal velden is ook de drainage doorgespoten om de waterhuishouding van de velden te verbeteren. In het voorjaar volgt een nieuwe onderhoudsronde. Dan zal Van de Haar Groep de velden dressen en de natuurgrasvelden waar nodig herstellen en klaar maken voor een nieuw seizoen.   

Bijzonder aan het onderhoudsproject is dat Van de Haar Groep innovatieve hulpmiddelen inzet om de conditie van de velden te monitoren. “Een visuele beoordeling van de velden blijft belangrijk”, vertelt projectleider Albert van de Kuilen. “In het voorjaar gaan we de inzet van hulpmiddelen uitbreiden.”   

Naast vochtmeters gaat Van de Haar Groep dan onder meer een draagbare bodemsensor inzetten. Daarmee kunnen zaken als de EC-waarde, bodemvocht en bodemtemperatuur van een sportveld gemeten worden. Die gegevens worden met behulp van GPS direct op de kaart vastgelegd in het bijbehorende data- en analysesysteem in de cloud. “Met behulp van de gegevens kunnen we optimaal sturen op beregening en bemesting, waardoor de kwaliteit van de velden verbetert en de gevoeligheid voor schimmels en ziektes afneemt.”   

Het onderhoud aan de Edese sportvelden vindt plaats in opdracht van Sportservice Ede. Van de Haar Groep neemt namens Sportservice Ede de verenigingen mee in het onderhoudswerk en draagt zorg voor een zorgvuldige communicatie over de planning van de werkzaamheden. 

Overige nieuws berichten:

14/07/2017

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam Als één team het project uitvoeren daar werkt Van de Haar Groep graag samen met u aan mee. In bouwteam wordt het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met technische uitvoering en werktekeningen.  Alle leden van het bouwteam brengen hun specifieke kennis en ervaring in. Van de Haar Groep brengt de ervaring van zowel groen als infra in. Ook onze passie voor het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte en het circulair verwerk
04/04/2016

Dieptereiniging van kunstgrasvelden in Duiven

De kunstgrasvelden van korfbalvereniging DUKO in Duiven liggen er weer brandschoon bij. Van de Haar Groep reinigde ze onlangs met een speciale kunstgrasreinigingsmachine, die ook de backing van de mat schoonmaakt.
08/01/2016

Afgeleverd Schaffer 2435LT

Van de Haar Groep heeft geïnvesteerd in een nieuwe Schaffer 2435LT.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 38 resultaten