homepage  »  activiteiten  »  innovatie  »  innovatie nieuws

Innovatie nieuws

Innovatief onderhoud aan Edese sportvelden

activiteit: Innovatie , Sport 19/12/2017

Van de Haar Groep heeft het najaarsonderhoud van de sportvelden in Ede afgerond. In korte tijd zijn 28 voetbalvelden, 1 honkbalveld en 1 binnenveld van een atletiekbaan bezand en gevertidraineerd.   

Bij een aantal velden is ook de drainage doorgespoten om de waterhuishouding van de velden te verbeteren. In het voorjaar volgt een nieuwe onderhoudsronde. Dan zal Van de Haar Groep de velden dressen en de natuurgrasvelden waar nodig herstellen en klaar maken voor een nieuw seizoen.   

Bijzonder aan het onderhoudsproject is dat Van de Haar Groep innovatieve hulpmiddelen inzet om de conditie van de velden te monitoren. “Een visuele beoordeling van de velden blijft belangrijk”, vertelt projectleider Albert van de Kuilen. “In het voorjaar gaan we de inzet van hulpmiddelen uitbreiden.”   

Naast vochtmeters gaat Van de Haar Groep dan onder meer een draagbare bodemsensor inzetten. Daarmee kunnen zaken als de EC-waarde, bodemvocht en bodemtemperatuur van een sportveld gemeten worden. Die gegevens worden met behulp van GPS direct op de kaart vastgelegd in het bijbehorende data- en analysesysteem in de cloud. “Met behulp van de gegevens kunnen we optimaal sturen op beregening en bemesting, waardoor de kwaliteit van de velden verbetert en de gevoeligheid voor schimmels en ziektes afneemt.”   

Het onderhoud aan de Edese sportvelden vindt plaats in opdracht van Sportservice Ede. Van de Haar Groep neemt namens Sportservice Ede de verenigingen mee in het onderhoudswerk en draagt zorg voor een zorgvuldige communicatie over de planning van de werkzaamheden. 

Overige nieuws berichten:

19/12/2017

Zo pak je onkruid en exoten aan zonder chemie

Chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn vanaf 1 november taboe bij onkruidbestrijding en groenonderhoud. Wat zijn de uitzonderingen op de regel? En hoe blijf je hardnekkig onkruid en exoten toch de baas?
13/10/2017

Studenten maken afval groenbedrijf circulair

Studenten maken afval groenbedrijf circulair
28/09/2017

Van de Haar Groep en Buiting Advies winnaar Heemprijs 2017

Van de Haar Groep en Buiting Advies winnaar Heemprijs 2017. Ze wonnen voor hun project in Kroondomein Het Loo waar ze graslanden verschraald hebben en deze ingezaaid hebben met Heem-mengsel. Het gehele project is uitgevoerd in samenwerking met Bureau Buiting, ecologisch adviesbureau.
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 43 resultaten