homepage  »  activiteiten  »  infra  »  infra nieuws

Infra nieuws

Totaalrenovatie van hartje Scherpenzeel

activiteit: Infra 18/09/2017
In hartje Scherpenzeel werkt Van de Haar Groep momenteel aan de renovatie van het rioleringsstelsel. Uitgangspunt is dat de overlast voor bedrijven en omwonenden tijdens de werkzaamheden tot een minimum beperkt blijft.

De riolering in de Glashorst (tussen de Dorpsstraat en de Industrielaan) en de Burg. C.P. Hoytema van Konijnenburglaan in Scherpenzeel was sterk verouderd. Daarom besloot de gemeente Scherpenzeel tot een renovatie. Van de Haar vervangt momenteel het oude riool door een gescheiden rioolstelsel, met één buis voor het afvalwater en één buis voor het afvoeren van regenwater. Waarmee de in de afgelopen jaren toegenomen druk op het rioleringsstelsel afneemt.

Gefaseerde aanpak
Tegelijk met de rioolrenovatie wordt de verharding van de rijbaan en de trottoirs vervangen. “Dit om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te verminderen”, vertelt projectleider Gérard Reijnen. “Ruim voordat de werkzaamheden startten zijn omwonenden door ons geïnformeerd over de planning en werkzaamheden, zodat men precies weet wanneer en waar we in de wijk bezig zijn.”

Blijvende bereikbaarheid
Daar waar de werkzaamheden plaatsvinden, zijn de woningen beperkt of niet met een auto bereikbaar. “Ons uitgangspunt bij dit project is dat voetgangers en mindervaliden de woningen altijd goed en veilig kunnen bereiken. Daarom houden we de trottoirs zo lang mogelijk intact en zorgen we waar nodig voor een alternatief voetpad.”

Afrondende fase
Omdat de rioolrenovatiewerkzaamheden in het centrum van Scherpenzeel plaatsvinden, wordt het project gefaseerd uitgevoerd. Gérard: “Het werk verloopt heel voorspoedig. We zijn in mei 2017 begonnen met de eerste fase en medio oktober 2017 staat de oplevering van de vierde en laatste fase gepland.”


Overige nieuws berichten:

19/12/2017

Van de Haar Groep vervangt riolering Woudenberg

Minder wateroverlast bij hevige neerslag. Daar werkt Van de Haar Groep op dit moment aan in Woudenberg.
18/09/2017

Aanleg schoolterrein Revius Lyceum Doorn

Deze zomer heeft Van de Haar Groep bepaald niet stilgezeten. Het Revius Lyceum in Doorn startte het schooljaar 2017/2018 in een nieuw schoolgebouw, waarvoor Van de Haar Groep de terreininrichting mocht verzorgen.
14/07/2017

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam

Van de Haar Groep versterkt uw bouwteam Als één team het project uitvoeren daar werkt Van de Haar Groep graag samen met u aan mee. In bouwteam wordt het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp met technische uitvoering en werktekeningen.  Alle leden van het bouwteam brengen hun specifieke kennis en ervaring in. Van de Haar Groep brengt de ervaring van zowel groen als infra in. Ook onze passie voor het op een duurzame wijze inrichten van de openbare ruimte en het circulair verwerk
« Eerste < Vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  Volgende > Laatste »
Getoond wordt: 1-3 van 86 resultaten